Ενεργειακοί Δήμοι: ζητούν τις εκτάσεις των ανενεργών ορυχείων

 

Τις εκτάσεις των ανενεργών ορυχείων στους νομούς Κοζάνηςκαι Φλώρινας διεκδικεί το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, έτσι  ώστε να αξιοποιηθούν από τις τοπικές κοινωνίες που μαστίζονται από την ανεργία.

Όπως επισημαίνουν οι Ενεργειακοί Δήμοι, οι εκτάσεις αυτές απαλλοτριώθηκαν για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων ο λόγος αυτός εκλείπει.

«Η άμεση επαναπόδοση των εκτάσεων στις τοπικές κοινωνίες καθίσταται επιτακτικότερη καθώς λόγω της διαφαινόμενης πώλησης πακέτου μετοχών της ΔΕΗ είναι αδιανόητο να υπάρξει ένας ιδιώτης γεωκτήμονας που θα έχει στη διάθεσή του όλες αυτές τις εκτάσεις, τη στιγμή που οι τοπικές κοινωνίες μαστίζονται από την ανεργία ενώ υπάρχουν και πολλοί ακτήμονες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δικτύου, που έχει ζητήσει συναντήσεις με τον νέον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον πρωθυπουργό.

Πηγή: http://www.econews.gr/

Advertisements

Posted on Ιουνίου 24, 2011, in περιβάλλον, εορδαία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενεργειακοί Δήμοι: ζητούν τις εκτάσεις των ανενεργών ορυχείων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: