Ψηφιοποιείται η Εθνική Βιβλιοθήκη

Την ψηφιοποίηση των θησαυρών της Εθνικής Βιβλιοθήκης προωθεί το υπ. Παιδείας, ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται και ηλεκτρονική μονάδα διασύνδεσης όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας σε ένα Ενιαίο Εθνικό Συστήματος Βιβλιοθηκών.

Το νέο εφορευτικό συμβούλιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης συναντήθηκε την Τρίτη με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δήλωσε ότι έτσι «θα μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα »φλασάκι»».

Νέος πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα είναι ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου η Άννα Διαμαντοπούλου έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις:

– Την ψηφιοποίηση όλου του υλικού της Εθνικής Βιβλιοθήκης

– Τη δημιουργία κατάλληλης ψηφιακής υποδομής για τη συλλογή και διατήρηση του ψηφιακού περιεχομένου που παράγεται στη χώρα μας,

– Τη δημιουργία Ενιαίου Εθνικού Καταλόγου και «έξυπνης» μηχανής αναζήτησης του υλικού και

– Την κατασκευή Ηλεκτρονικής Μονάδας Διασύνδεσης όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Βιβλιοθηκών.

Πηγή: http://www.athina984.gr/

Posted on Ιουνίου 22, 2011, in παιδεία, πολιτισμός. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ψηφιοποιείται η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: