Η Apple αγοράζει μια ακόμη μεγάλη έκταση γης στο Cupertino

«Η Apple προχώρησε στην εξαγορά πρώην εγκατάστασης της Hewlett-Packard στο Cupertino δίπλα από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της, προσθέτοντας περί τα τετρακόσια στρέμματα γης.»

Σε μια περίοδο όπου η Apple προσλαμβάνει προσωπικό στους ίδιους ρυθμούς με τους οποίους πουλάει τα προϊόντα της, προχώρησε στην αγορά οικοπέδου τετρακοσίων περίπου στρεμμάτων, διπλασιάζοντας σχεδόν την βάση της στο Cupertino, αναφέρει [via] η ιστοσελίδα MercuryNews.com. Η τελευταία εξαγορά της Apple είναι οι εγκαταστάσεις της Hewlett-Packard τις οποίες χρησιμοποιούσε για αρκετές δεκαετίες, αφού η ίδια είχε ανακοινώσει το καλοκαίρι πως σκοπεύει να μετακομίσει τις δραστηριότητές της στα κεντρικά της εταιρίας στο Palo Alto.

Να σημειώσουμε πως το οικόπεδο που αγόρασε η Apple, βρίσκεται δίπλα στα 200 στρέμματα γης που αγόρασε η Apple το 2006, προκειμένου να αυξήσει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Cupertino, δημιουργώντας ένα δεύτερο campus. Στελέχη του δήμου αναφέρουν πως τα υφιστάμενα κεντρικά της Apple είναι περί τα 140 στρέμματα.

Οι παράγοντες του Cupertino που απογοητεύθηκαν από την αποχώρηση της HP από την περιοχή, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την εξαγορά της Apple, η οποία αναμένεται να προσθέσει σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή. Την χρονιά που μας πέρασε η Apple ανακοίνωσε 65 δις. δολάρια σε πωλήσεις και πρόσθεσε 12.300 εργαζόμενους στο προσωπικό της, το οποίο διεθνώς ανέρχεται σε 46.600 εργαζόμενους, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται στο Cupertino. Ο δήμαρχος του Cupertino Kris Wang, δήλωσε πως είναι ευτυχείς που έχουν την Apple στην περιοχή, αφού δεν πρόκειται απλά για μια ακόμη εταιρία, αλλά για μια μοναδική εταιρία. Apple και HP αρνήθηκαν να σχολιάσουν για το ποσόν της εξαγοράς, αλλά μεσίτες της περιοχής εκτιμούν πως η τιμή μπορεί να φθάνει και τα τριακόσια εκατομμύρια δολάρια.

Σε εποχές κρίσης λοιπόν κάποιοι βάζουν το κεφάλι κάτω και κλαίνε την μοίρα τους, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκουν τον τρόπο να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

πηγή: maclife.gr

Posted on Νοέμβριος 25, 2010, in apple, τεχνολογία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Apple αγοράζει μια ακόμη μεγάλη έκταση γης στο Cupertino.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: