Την 42η θέση καταλαμβάνει ο Steve Jobs στο Forbes

«Ο CEO της Apple Steve Jobs, καταλαμβάνει την 42η θέση στην ετήσια λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes με τους 400 πιο πλούσιους αμερικανούς.»

Η αξία του Steve Jobs υπολογίζεται στα $6.1 δισεκατομμύρια δολάρια, αποδίδοντάς του έτσι την 42η θέση στην ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, ενώ την ίδια στιγμή η αξία της μετοχής της Apple έκλεισε χθες στα $287.75 δολάρια. Ο Jobs κέρδισε μια θέση στην λίστα σε σχέση με την περσινή χρονιά, με την αξία του τότε να υπολογίζεται στα $5.1 δις. δολάρια. Τα συγκεκριμένα στοιχεία που αποδίδουν τις θέσεις των τετρακοσίων πλουσιότερων ανθρώπων στην Αμερική, εκτιμήθηκαν τον Αύγουστο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της αξίας του Jobs προέρχεται από τις μετοχές που έχει στην εταιρία Walt Disney Co. Όπως αναφέρει το Forbes, η αξία των μετοχών που διαθέτει σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του είδους, ανέρχεται στα $4.4 δις. δολάρια. Ο Jobs απέκτησε τις μετοχές στην Disney με την πώληση της εταιρίας Pixar το 2006 ενώ είχε το 50% των μετοχών της.

Η λίστα του Forbes προκάλεσε μια σύγχυση φέτος όταν οι αναγνώστες διαπίστωσαν πως ο δημιουργός του Facebook Mark Zuckerberg, κατέλαβε την 35η θέση με την αξία του να υπολογίζεται στα $6.9 δις. δολάρια. Αν και η εταιρία δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια διάθεση των μετοχών της, η εταιρία στην οποία ο Zuckerberg διαθέτει ποσοστό 24%, αξιολογήθηκε στα $23 δις. δολάρια. Την πρώτη θέση για 17η συνεχόμενη χρονιά, κατέλαβε και πάλι ο Bill Gates, με την αξία του να υπολογίζεται στα $54 δις. δολάρια. Όλα αυτά εν μέσω της υποτιθέμενης οικονομικής κρίσης φυσικά.

πηγή: maclife.gr

Advertisements

Posted on Σεπτεμβρίου 23, 2010, in apple, τεχνολογία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Την 42η θέση καταλαμβάνει ο Steve Jobs στο Forbes.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: