[WWDC10]: Οι πρώτες εντυπώσεις από το iPhone 4

«Οσοι συμμετείχαν στο συνέδριο WWDC είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά το καινούργιο iPhone 4, και αρκετοί από αυτούς μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους μέσω του διαδικτύου.»

Η ιστοσελίδα MacWorld δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο, μεταφέροντας τις πρώτες εντυπώσεις από την επαφή με το νέο iPhone 4, που παρουσίασε η Apple την Δευτέρα. Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα εντελώς καινούργιο τηλέφωνο σε όλα τα επίπεδα, κι όταν το πάρει κανείς στα χέρια του, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική συσκευή από τις προηγούμενες. Οι συντάκτες της ιστοσελίδας Dan Moren και Jason Snell, είχαν την ευκαιρία να πιάσουν το καινούργιο iPhone 4, και να δοκιμάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες.

Αρχικά αναφέρουν πως αν και πρόκειται για ένα διαφορετικό τηλέφωνο, κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει, όπως για παράδειγμα η αίσθηση ότι πρόκειται για μία στιβαρή κατασκευή, με άριστη ποιότητα κατασκευής. Η αίσθηση που σου αφήνει το τηλέφωνο είναι πως αυτό ακριβώς προετοίμαζε η Apple τα τελευταία τρία χρόνια, κάνοντας τα προηγούμενα μοντέλα να φαντάζουν πλέον κάπως «άσχημα». Οι συσκευές που δοκίμασαν είχαν μια κολλώδη αίσθηση στο χέρι η οποία οφείλεται στην ειδική επίστρωση του γυαλιού, αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δεν θα γλιστρήσει σε μια κεκλιμένη επιφάνεια. Το λευκό iPhone παραπέμπει κατά κάποιον τρόπο σχεδιαστικά στο πρώτο iPod που κυκλοφόρησε, αλλά είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα, όπου η πρόσοψη ήταν η ίδια και στα δύο χρώματα. Τα πλήκτρα ελέγχου είναι όμορφα, και απαιτούν αρκετή πίεση για να πατηθούν, γεγονός που καθιστά μάλλον δύσκολη την κατά λάθος χρήση τους. Επιπλέον τα πλήκτρα του ήχου έχουν σκαλισμένα τα σύμβολα + και – με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να τα αναγνωρίσει με την αφή. Ο δε διακόπτης mute, μάλλον ενεργοποιείται και αυτός πιο δύσκολα απ’ ότι στα προηγούμενα μοντέλα. Η υποδοχή της κάρτας sim μεταφέρθηκε στην δεξιά πλευρά και υιοθετήθηκε η micro-sim, για εξοικονόμηση χώρου. Η Apple έχει προσθέσει κι ένα δεύτερο μικρόφωνο στην συσκευή για την ακύρωση θορύβου, αλλά οι συντάκτες του MacWorld επισημαίνουν πως δεν είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τηλεφωνικές κλήσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ορθή λειτουργία του.

Όσον αφορά την οθόνη του καινούργιου iPhone 4, αναφέρουν η διαφορά ήταν ορατή, πραγματοποιώντας μια σύγκριση μεταξύ του 3GS και iPhone 4. Επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα της Apple οι Moren και Snell επισημαίνουν πως στην οθόνη του iPhone 4 είναι αδύνατον να εντοπίσεις τα πίξελ, κάτι που κάνει το κείμενο να μοιάζει με εκτύπωση σε έντυπο βιβλίο ή περιοδικό, χωρίς την παραμόρφωση που θα περίμενε κανείς από μια οθόνη LCD. Επιπλέον η IPS οθόνη είναι φωτεινή, με ζωντανά χρώματα και από όποια γωνία κι αν την κοιτάξεις, δεν αλλάζει την αίσθηση. Χαρακτηρίζουν δε τις φωτογραφίες και τα βίντεο συναρπαστικά στο iPhone 4, τόσο που να μοιάζει με πραγματική φωτογραφία αντί για εικόνα σε υπολογιστή, ενώ η αναπαραγωγή HD βίντεο είναι πλήρως απροβλημάτιστη.

Οι φωτογραφίες από την κάμερα του iPhone 4, ήταν αρκετά ποιοτικές αν και οι λήψεις έγιναν στο ελεγχόμενο περιβάλλον που βρίσκονταν οι συσκευές. Περισσότερες εντυπώσεις επί του συγκεκριμένου θα δημοσιευθούν όταν θα κυκλοφορήσει το iPhone στις 24 Ιουνίου. Οι λήψεις με την χρήση του LED φλας, έδωσαν αξιοπρεπή αποτέλεσμα. Όταν επιλεχθεί η λειτουργία του φλας, το LED ανάβει μία φορά για γίνει η φωτομέτρηση, και μετά ξανά για την λήψη της φωτογραφίας. Υπάρχουν τρεις επιλογές για το φλας: πάντα, ποτέ και αυτόματα. Η δε μπροστινή κάμερα δεν χαρακτηρίζεται ως τεχνολογικό θαύμα, αφού έχει ανάλυση 640 Χ 480 στα τρία δέκατα του ενός megapixel, αφού βασικά προορίζεται για βιντεοκλήσεις, ενώ παρέχει και την δυνατότητα λήψης του εαυτού μας. Η εναλλαγή μεταξύ εμπρός και πίσω κάμερας γίνεται από την εφαρμογή και το FaceTime. Οι συντάκτες του MacWorld δεν είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις βιντεοκλήσεις, αλλά από τις παρουσιάσεις των υπαλλήλων της Apple, φάνηκε πως δουλεύει αρκετά καλά. Η ποιότητα στην απεικόνιση είχε διακυμάνσεις, ενώ δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως υψηλής ευκρίνειας. Η λειτουργία του είναι εξαιρετικά απλή, ενώ δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να χρειάζεται να τρέξει ο χρήστης. Αρκεί η σχετική επιλογή από την λειτουργία του τηλεφώνου.

Τέλος αναφέρουν πως η εφαρμογή iMovie για το iPhone είχε πολύ καλή απόδοση, ενώ το γραφικό της περιβάλλον φαντάζει απλό και κατάλληλο περισσότερο για το τηλέφωνο παρά για τον υπολογιστή Mac. Επιπλέον η εφαρμογή iBooks και η ανάγνωση βιβλίων δείχνει να εκμεταλλεύεται πλήρως την καινούργια οθόνη, με το κείμενο να δείχνει απίστευτα καθαρό.

Από τις πρώτες εντυπώσεις αντιλαμβανόμαστε πως έχουμε να κάνουμε με μια καινούργια συσκευή, που αποτελεί άξιο διάδοχο των προηγούμενων μοντέλων. Οι περισσότερες απαιτήσεις των χρηστών φαίνεται να έχουν ικανοποιηθεί, και η αποδοχή ή όχι των καταναλωτών θα φανεί στις πωλήσεις, τους επόμενους μήνες.

πηγή: maclife.gr

Posted on Ιουνίου 11, 2010, in apple, τεχνολογία, κινητή τηλεφωνία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο [WWDC10]: Οι πρώτες εντυπώσεις από το iPhone 4.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: