Το iPad θα ενισχύσει τη ζήτηση υπολογιστών τύπου tablet

Η κυκλοφορία του iPad, του νεότερου «παιδιού» της Apple φαίνεται ότι θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη διεθνή αγορά νέας τεχνολογίας, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα να πυροδοτήσει τη ζήτηση για φορητούς υπολογιστές τύπου tablet.

Όπως προκύπτει από έρευνα αγοράς που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, έως το 2014 οι κατασκευαστές θα φθάσουν να πωλούν 50 εκατ. υπολογιστές τύπου tablet ετησίως.

Σύμφωνα με την έκθεση της In-Stat με τίτλο «Η άνοδος της ιντερνετικής ταμπλέτας: το κλειδί για την επιτυχία», ο αριθμός των 50 εκατ. πωλήσεων είναι προσθετικός στις πωλήσεις έξυπνων τηλεφώνων και netbooks.

«Οι υπολογιστές tablets σύντομα θα αποτελέσουν απόλυτη προτεραιότητα για τους ανταγωνιστές στην αγορά, περιλαμβανομένων και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Ακόμη πιο σημαντικό είναι πως η δυνατότητα των υπολογιστών αυτών είναι συμπληρωματική στις άλλες κινητές συσκευές, ιδιαίτερα τα έξυπνα κινητά και τα netbooks », τονίζει ο αναλυτής της In -Stat Τζιμ Μακ Γκρέγκορ.

Οι υπολογιστές τύπου tablet σήμερα πωλούν περίπου 1 εκατ. τεμάχια ετησίως, όμως έρευνα αγοράς της διαδικτυακής εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών Retrevo έδειξε πως ο αριθμός των πιθανών αγοραστών του iPad τριπλασιάσθηκε έπειτα από την επίσημη επίδειξη της συσκευής στις 28 Ιανουαρίου σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο.

πηγή: skai.gr

Posted on Φεβρουαρίου 9, 2010, in apple, τεχνολογία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το iPad θα ενισχύσει τη ζήτηση υπολογιστών τύπου tablet.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: