Είναι πράγματι δυνατό κάποιος να… πεθάνει από βαρεμάρα

Επιστήμονες βρήκαν ότι είναι πράγματι δυνατό κάποιος να πεθάνει από βαρεμάρα, καθώς έρευνα έδειξε ότι αυτοί που ζουν βαρετή ζωή έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι.

Οι άνθρωποι που παραπονούνται για «υψηλά επίπεδα» πλήξης στη ζωή τους έχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, από ό,τι αυτοί που βρίσκουν τη ζωή τους διασκεδαστική, σύμφωνα με ερευνητές του University College London.

Από περισσότερους από 7.000 δημοσίους υπαλλήλους που παρακολουθήθηκαν επί 25 έτη, αυτοί που δήλωσαν ότι βαριούνται είχαν σχεδόν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν έως το τέλος της μελέτης από αυτούς που δεν είχαν αίσθημα πλήξης.

Οι άνθρωποι που βαριούνται έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσφύγουν σε ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το αλκοόλ και το κάπνισμα, γεγονός που μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο επιβίωσής τους, δηλώνουν οι επιστήμονες.

Ειδικοί από το Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College London μελέτησαν τις απαντήσεις 7.524 δημοσίων υπαλλήλων, ηλικίας 35 έως 55 ετών, οι οποίοι ερωτήθηκαν σχετικά με τα επίπεδα πλήξης τους στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Στη συνέχεια οι ερευνητές εξέτασαν πόσοι από αυτούς είχαν πεθάνει έως τον προηγούμενο Απρίλιο.

Η αρχική έρευνα έδειξε ότι ένας στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους είχε αίσθημα πλήξης τον προηγούμενο μήνα – οι γυναίκες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να βαριούνται από ό,τι οι άνδρες. Οι νεότεροι υπάλληλοι και αυτοί με πιο ταπεινά καθήκοντα είχαν επίσης μεγαλύτερη τάση να βαριούνται.

Ο Martin Shipley, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύεται στο International Journal of Epidemiology, δήλωσε: «Τα ευρήματα για την καρδιοπάθεια δείχνουν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που τη συνδέουν με την πλήξη».

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι που έχουν ανιαρή δουλειά να βρίσκουν ενδιαφέροντα εκτός εργασίας για να μη βαριούνται, αντί να στρέφονται στο ποτό ή το κάπνισμα» πρόσθεσε ο κ. Shipley.

Ο ψυχολόγος Graham Price δηλώνει ότι οι άνθρωποι που βαριούνται θα πρέπει να ανεβάζουν τη διάθεσή τους ενδιαφερόμενοι περισσότερο για τις ανάγκες των άλλων.

«Αντί να σκέφτονται μόνο το ‘εγώ’, θα πρέπει να σκέφτονται τι μπορούν να κάνουν για την οικογένειά τους, τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους, ακόμη και το αφεντικό τους» συνιστά ο κ. Price.

πηγή: healthview.gr

Posted on Φεβρουαρίου 8, 2010, in υγεία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Είναι πράγματι δυνατό κάποιος να… πεθάνει από βαρεμάρα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: