Ένα τρίτο των ενηλίκων χρηστών Internet «κουβεντιάζει» στα κοινωνικά δίκτυα

Έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς Forrester Research διαπιστώνει ότι τοένα τρίτο των ενηλίκων που συνδέονται στο Internet χρησιμοποιεί το Web για «γρήγορες συζητήσεις» δημοσιεύοντας μηνύματα σε sites όπως τοFacebook και το Twitter τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Η Forrester Research ονομάζει αυτούς τους χρήστες «συζητητές» και διαπιστώνει ότι ο αριθμός τους αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια. Οι «συζητητές» είναι κυρίως γυναίκες και ένα ποσοστό 70% από αυτούς είναι ηλικίας άνω των 30 ετών.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι το Facebook χρησιμοποιείται περισσότερο για τέτοιου είδους συζητήσεις απ’ ό,τι το Twitter, που εκ πρώτης όψεως δείχνει πιο κατάλληλο γι’ αυτές.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 10.000 άτομα, καταδεικνύει επίσης ότι το 70% των ενηλίκων που χρησιμοποιούν το Internet, είναι τουλάχιστον «θεατές» στα κοινωνικά μέσα, αφού διαβάζουν blogs, forums και tweets, έστω και εάν δε συμμετέχουν ενεργά.

Περίπου το ένα τέταρτο αυτών των ενηλίκων κάνει και το επόμενο βήμα και παράγει περιεχόμενο στο Web. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται σχετικά αργά, αφού πριν από δύο χρόνια ήταν 18% και σήμερα φτάνει το 24%.

Μόλις το 17% όσων συνδέονται στο Internet δεν ασχολείται καθόλου με την κοινωνική δικτύωση.

πηγή: myplaisio.gr

Posted on Ιανουαρίου 21, 2010, in παγκόσμιος ιστός, τεχνολογία, κόσμος. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ένα τρίτο των ενηλίκων χρηστών Internet «κουβεντιάζει» στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: