Τα Video Games αυξάνουν την οπτική αντίληψη

Οι παίκτες video games επεξεργάζονται τις πληροφορίες γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια στην εικονική πραγματικότητα των παιχνιδομηχανών παρά  στην καθημερινότητα, σύμφωνα με νέα έρευναΑμερικανών επιστημόνων.

Πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής Matthew Dye από το πανεπιστήμιο του Illnois και οι συνάδελφοί του εξέτασαν προηγούμενες μελέτες σχετικά με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν «βρήκαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα».

Για παράδειγμα ισχυρίζονται αντίθετα με τα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, οι παθιασμένοι video gamers παίζουν πιο σωστά όσο αυξάνεται η ένταση και η ταχύτητα του παιχνιδιού. Αυτό αποδίδεται στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης κάθε φορά που το άτομο παίζει το ίδιο παιχνίδι.

Επιπλέον υποστηρίζουν ότι με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποκτά κανείς καλύτερη χωροχρονική και οπτική μνήμη, ενώ μειώνεται η διάσπαση της προσοχής.

«Στην καθημερινότητα η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική, ωστόσο οι γρήγορες αποφάσεις συνεπάγονται και περισσότερα λάθη», τονίζουν οι ερευνητές προσθέτοντας ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια βοηθούν τους παίκτες να μειώσουν τον χρόνο που χρειάζονται για να αντιδράσουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παίξουν σωστά.

πηγή: i-live.gr

Posted on 27 Δεκεμβρίου, 2009, in παιχνίδια, υγεία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα Video Games αυξάνουν την οπτική αντίληψη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.