Η Google εγκαινιάζει την αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο

Η Google ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε πλέον να εφαρμόζει την αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο, ώστε να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες ενημερωμένες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η μηχανή αναζήτησής της θα έχει πλέον δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καμία χρονική υστέρηση, από περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο ιστοσελίδες, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ειδησεογραφικές υπηρεσίες, ιστολόγια (blogs), κοινωνικά δίκτυα κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, η Google ανακοίνωσε ότι οι αναζητήσεις της θα περιλαμβάνουν πλέον και τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις (updates) από τις δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης Facebook, MySpace και Twitter.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, σε εκδήλωση στο Μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης ενσωματώνει στις αναζητήσεις της το web σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα δυνατότητα, σύμφωνα με τη Google, βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή, αλλά θα χρειαστούν λίγες μέρες μέχρι να μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο σε άλλες γλώσσες, πλην της αγγλικής, θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις αρχές του 2010.

πηγή: skai.gr

Advertisements

Posted on Δεκέμβριος 8, 2009, in παγκόσμιος ιστός. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Google εγκαινιάζει την αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: