Τα παλιά ποδήλατα ξαναζούν..

picture.ποδήλατο

Τα παλιά ποδήλατα αποκτούν «ζωή» μέσω του διαδικτύου δίνοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να τα αποκτήσουν σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Την «αναβίωσή» τους χρωστούν τα παλιά ποδήλατα στην πρωτοβουλία της ομάδας «Μεταχειρισμένα Ποδήλατα Θεσσαλονίκης», στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να αντικαταστήσουν το παλιό τους ποδήλατο, πουλώντας το -συχνά σε τιμή ευκαιρίας- σε κάποιον άλλο.

Έτσι, όσοι θέλουν να αντικαταστήσουν το παλιό τους ποδήλατο, μπορούν να το επισκευάσουν, να το κοστολογήσουν σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια της αγοράς, και αφού το φωτογραφίσουν, να το «ανεβάσουν» στο διαδίκτυο. Παράλληλα όσοι θέλουν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο -είτε επειδή δεν έχουν αρκετά χρήματα, είτε επειδή δεν είναι σίγουροι ότι στο μέλλον θα το χρησιμοποιήσουν αρκετά- μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τους πωλητές.

«Στόχος μας είναι να αυξηθούν οι χρήστες του ποδηλάτου» λέει ο κ. Συμελίδης. Ο ίδιος θεωρεί ότι πολλοί σκέφτονται να αγοράσουν ποδήλατο και θα το πάρουν αν το βρουν σε λογική τιμή. Δηλώνει «εθισμένος» στην ιδέα του ποδηλάτου και προαναγγέλλει τη δημιουργία εταιρείας «ταχυμεταφορών» με ποδήλατο.

Με την ολοκλήρωση στη Θεσσαλονίκη του ποδηλατόδρομου μήκους 12 χιλιομέτρων, ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι σκέφτονται το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. «Ο ποδηλατόδρομος είναι ένα έξτρα κίνητρο, όμως αυτό που μετράει είναι η αγάπη για το ποδήλατο», καταλήγει ο κ. Συμελίδης.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης το ποδήλατο αποτελεί μια δυνατή εναλλακτική λύση έναντι του αυτοκινήτου. Είναι ένα μέσο προσβάσιμο από όλους, χαμηλού κόστους, αθόρυβο και οικολογικό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν υγιή τρόπο μετακίνησης. Τα τελευταία χρόνια, αρκετοί δήμοι και στην Ελλάδα έχουν προχωρήσει στη δημιουργία ποδηλατόδρομων, προκειμένου να προωθήσουν κι εδώ την ιδέα της μετακίνησης με ποδήλατο.

πηγή: enet.gr

Posted on Νοέμβριος 8, 2009, in περιβάλλον, πολιτισμός. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα παλιά ποδήλατα ξαναζούν...

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: