Το γρήγορο Internet γίνεται δικαίωμα για όλους στη Φιλανδία

picture.γρήγορο ίντερνετ

Η Φιλανδία είναι η πρώτη χώρα που δηλώνει ότι η ευρυζωνική σύνδεση στο Internet είναι δικαίωμα όλων των πολιτών της. Από τον προσεχή Ιούλιο, οι τηλεπικοινωνιακές εταιρίες θα πρέπει να δώσουν σε όλους τους πολίτες της χώρας (περίπου 5.2 εκατομμύρια) ευρυζωνική σύνδεση ταχύτητας τουλάχιστον 1Mbps.

Ωστόσο η ταχύτητα αυτή είναι εντελώς προσωρινή αφού ο στόχος του υπουργείου μεταφορών και επικοινωνιών, είναι να φτάσει τα 100Mbps για τον καθένα, έως το 2015!

“Πιστεύουμε ότι το Internet είναι κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορεί να ζήσει κανένας πολίτης της σύγχρονης κοινωνίας. Όπως οι τραπεζικές υπηρεσίες, η παροχή νερού και ο ηλεκτρισμός”, αναφέρει η Laura Vikkonen υπουργός μεταφορών και τηλεπικοινωνιών της Φιλανδίας.

Η Φιλανδία είναι η πιο καλωδιωμένη χώρα στον κόσμο, αφού το 95% των πολιτών της έχουν με κάποιο τρόπο πρόσβαση στο Internet.

πηγή: digitalnews.gr

Posted on Οκτώβριος 18, 2009, in παγκόσμιος ιστός, τεχνολογία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το γρήγορο Internet γίνεται δικαίωμα για όλους στη Φιλανδία.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: