«Αντιντόπινγκ» control στους «έξυπνους» μαθητές

picture.έξυπνα χάπια

Σε… τεστ «αντιντόπινγκ» ενδέχεται να υποβάλλουν οι αυστραλιανές αρχές τους μαθητές, πριν τις εξετάσεις, μετά την ανησυχητική αύξηση των «έξυπνων χαπιών», που χρησιμοποιούν οι μαθητές προκειμένου να βελτιώσουν τη μνήμη και τα επίπεδα αντίληψης.

Ο ερευνητής Βινς Κάκικ, από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, δήλωσε ότι οι μαθητές χρησιμοποιούν, όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ουσιών, οι οποίες συνήθως δίνονται από τους γιατρούς για νευροψυχικές ανωμαλίες, και αϋπνία, προκειμένου να ενισχύσουν την απόδοσή τους στα μαθήματα.

Είπε μάλιστα, ότι ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την ασθένεια πάρκινσον, έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τα κίνητρα των μαθητών, ενώ άλλες κρατούν τους μαθητές σε εγρήγορση και βελτιώνουν τη μνήμη τους.

Ο Βινς Κάκικ επισημαίνει ότι η πρόσβαση στις ουσίες αυτές είναι πολύ εύκολη από το διαδίκτυο, από φαρμακεία στη Νοτιο-ανατολική Ασία, στο Μεξικό και τις Ινδίες. Σε άρθρο του, στο περιοδικό Medical Ethics, γράφει ότι «ενώ είναι γνωστό ότι μερικές από τις ουσίες αυτές έχουν παρενέργειες, όπως τον εθισμό και πιθανή επιδείνωση ψυχολογικών διαταραχών, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί πόσο και αν είναι επιβλαβείς σε υγιείς ανθρώπους μακροπρόθεσμα».

Ο ίδιος προσθέτει ότι η διαρκώς αυξανόμενη κατανάλωση των ουσιών αυτών από τους μαθητές, ενδέχεται να προκαλέσει πολλούς να προσεγγίσουν το θέμα με τον ίδιο τρόπο που βλέπουν τη χρήση ουσιών στον αθλητισμό για καλύτερη απόδοση. Σε μια τέτοια περίπτωση, και αν αποδειχτεί ότι είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό, φυσικό είναι να οδηγήσει σε υποχρεωτικά τεστ των μαθητών.

πηγή: skai.gr

Advertisements

Posted on Οκτώβριος 3, 2009, in παιδεία, υγεία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Αντιντόπινγκ» control στους «έξυπνους» μαθητές.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: