Τα Top Models βλάπτουν σοβαρά την υγεία

picture.top models

Γάλλοι πολιτικοί θέλουν να βάλουν μια «προειδοποίηση υγείας» στις φωτογραφίες των μοντέλων που έχουν τροποποιηθεί προκειμένου να φαίνονται πιο ωραία, ως μέρος της εκστρατείας κατά των διατροφικών διαταραχών. Η Γαλλίδα βουλευτής Βαλερί Μπογέ καθώς και 50 ακόμα πολιτικοί πρότειναν αυτό το νόμο για να πολεμήσουν την διαστρεβλωμένη, όπως οι ίδιοι λένε, εικόνα του γυναικείου σώματος που κυριαρχεί στα μέσα.

“Αυτές οι εικόνες μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να πιστέψουν σε μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει”, δήλωσε η Μπογέ σε ανακοίνωσή της σήμερα, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα πρέπει να ισχύει για τις φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται σε πολιτικές εκστρατείες, σε συσκευασίες και σε διαφημίσεις, αλλά και σε φωτογραφίες τέχνης.

Σύμφωνα με το νόμο που έχει προταθεί όλες οι φωτογραφίες που έχουν τροποποιηθεί θα πρέπει ν συνοδεύονται από τη λεζάντα: “Η φωτογραφία τροποποιήθηκε για να αλλάξει η εμφάνιση του προσώπου”. Γνωστές εταιρείες και περιοδικά μόδας έχουν κατηγορηθεί ότι τροποποιούν ψηφιακά τις φωτογραφίες των μοντέλων για να δείχνουν πιο αδύνατα, να μεγαλώσουν το στήθος τους, να ασπρίσουν τα δόντια τους, να μακρύνουν τα πόδια τους και να σβήσουν τις ρυτίδες τους.

Η Μπογέ δήλωσε ότι αυτά τα μη ρεαλιστικά πρότυπα μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, και συγκεκριμένα διατροφικές διαταραχές.

πηγή: otherside.gr

Advertisements

Posted on Οκτώβριος 1, 2009, in υγεία. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα Top Models βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: