Νέα μη επεμβατική θεραπεία για τα ινομυώματα

Μια νέα, μη επεμβατική θεραπεία για τα ινομυώματα επιτρέπει στις γυναίκες να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους. Πρόκειται ουσιαστικά για συνδυασμό τρισδιάστατης μαγνητικής τομογραφίας και υπέρηχου. Σε πρώτο επίπεδο, οι ακτινογραφίες της μαγνητικής παρέχουν ξεκάθαρη τρισδιάστατη εικόνα των κοιλιακών οργάνων και των ινομυωμάτων. Στη συνέχεια ο χειρουργός στοχεύει με ακτίνα υπέρηχου τα κύτταρα του ινομυώματος για να τα θερμάνει και κατ’ επέκταση να τα σκοτώσει, χωρίς να καταστρέψει τον περιβάλλοντα ιστό. Η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο δύο έως τέσσερις ώρες, ανάλογα με τον αριθμό και το μέγεθος των ινομυωμάτων, το οποίο κυμαίνεται από ένα έως τριάντα εκατοστά.

Μέχρι σήμερα, για τις εκατοντάδες γυναίκες που υποφέρουν από ινομυώματα οι επιλογές ήταν δύο: να ζήσουν με έντονους πόνους ή να υποβληθούν σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Αυτό σήμαινε είτε υστερεκτομή, που στερεί από τις γυναίκες τη δυνατότητα τεκνοποίησης, είτε επιλεκτική αφαίρεση μόνο των ινομυωμάτων, που κρύβει τον κίνδυνο τραυματισμού της μήτρας και πιθανότητα ρήξης της κατά τη διάρκεια της κύησης.

Αν και η πραγματική αιτία δημιουργίας των ινομυωμάτων δεν είναι ξεκάθαρη, αυτά εμφανίζονται συνήθως κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας των γυναικών, όταν οι ορμόνες τους είναι ενεργές. Είναι μάλιστα εξαιρετικά συνηθισμένο φαινόμενο, καθώς εμφανίζονται στο 35% των λευκών γυναικών και στο 70% των γυναικών της Αφρικής και της Καραϊβικής.

πηγή: madata.gr

Advertisements

Posted on Οκτώβριος 1, 2009, in υγεία, γυναίκα. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα μη επεμβατική θεραπεία για τα ινομυώματα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: