Νέα εξέταση για τις εγκύους

picture.έγκυος

Μία νέα εξέταση που προβλέπει από την έκτη εβδομάδα κύησης αν η μέλλουσα μητέρα πρόκειται να αποβάλει ή θα έχει μία καλή εγκυμοσύνη, ανέπτυξαν Αυστραλοί επιστήμονες από το Κέντρο Γυναικολογικής Φροντίδας Omni σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποδείχθηκε κατά 80% επιτυχημένη. Στο πρώτο στάδιο των ερευνών τους, οι επιστήμονες εξέτασαν 400 γυναίκες.

Η νέα εξέταση στηρίζεται σε μαθηματική φόρμουλα, της οποίας οι παράμετροι σχετίζονται με το γυναικολογικό ιστορικό της κάθε γυναίκας.

Μερικές από αυτές τις παραμέτρους που οι ειδικοί λαμβάνουν υπόψη τους στο να προβλέψουν με επιτυχία αν μία γυναίκα έχει αυξημένες πιθανότητες να αποβάλει είναι πιθανές αιμορραγίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ιστορικό προηγούμενων κυήσεων, αλλά και τα στοιχεία που προκύπτουν από υπερηχογράφημα στο οποίο υποβάλλονται στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης.

Ο Δρ. Ρικάρντο Πάλμα Ντίας, επικεφαλής του Τμήματος Αξιολόγησης Νέων Κυήσεων του Royal Women’s Hospital της Μελβούρνης, αναφερόμενος στην συγκεκριμένη εξέταση, είπε ότι το τμήμα του ήδη διεξάγει παρόμοια εξέταση σε κυοφορούσες, που θεωρείται ότι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο κ. Πάλμα Ντίας ανέφερε, επίσης, ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το κατά πόσο συμφέρει αυτή η εξέταση να γίνει υποχρεωτική για όλες τις εγκυμονούσες μιας και οι περισσότερες εγκυμοσύνες εξελίσσονται φυσιολογικά. Αυτή τη στιγμή μία στις τέσσερις γυναίκες που εγκυμονούν αποβάλει.

Η δεύτερη φάση των κλινικών ερευνών της εξέτασης θα αρχίσει στα τέλη του έτους.

πηγή: skai.gr

Advertisements

Posted on Οκτώβριος 1, 2009, in υγεία, γυναίκα. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα εξέταση για τις εγκύους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: