«Πράσινα» βενζινάδικα μέχρι το 2018 επιβάλλει η Ε.Ε.

picture.πρατήρια καυσίμων

Εξοπλισμό που θα συγκρατεί τα επιβλαβή αέρια κατά τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένα να εγκαταστήσουν τα πρατήρια καυσίμων στην Ευρώπη, σύμφωνα με απόφαση που υιοθετήθηκε σήμερα από τους υπουργούς Βιομηχανίας και Ανταγωνισμού της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Μέχρι σήμερα τα πρατήρια ήταν υποχρεωμένα να έχουν εξοπλισμό που συγκρατεί τα αέρια κατά τον ανεφοδιασμό των δεξαμενών τους με βενζίνη και τώρα η απόφαση επεκτείνεται και στον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων.

Η νέα οδηγία υποστηρίζει πως ο εξοπλισμός αυτός θα πρέπει να συγκρατεί τουλάχιστον το 85% των αερίων που διαφεύγουν καθώς είναι επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον επισημαίνει η ανακοίνωση της Ε.Ε.

Ο κανονισμός αυτός ισχύει για όλα τα πρατήρια καυσίμων στην Ε.Ε με εξαίρεση τα πιο μικρά. Όσα πρατήρια καυσίμων έχουν δυνατότητες που ξεπερνούν τα 3.000 κυβικά μέτρα ετησίως πρέπει να εγκαταστήσουν τη νέα τεχνολογία μέχρι το 2018.

πηγή: tvxs.gr

Posted on Σεπτεμβρίου 30, 2009, in περιβάλλον, αυτοκίνηση. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Πράσινα» βενζινάδικα μέχρι το 2018 επιβάλλει η Ε.Ε..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: