Τα πολλαπλά οφέλη της εκμάθησης μουσικού οργάνου

picture.μουσικά όργανα

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου έχει πολυδιάστατα οφέλη αναφορικά με τη συμπεριφορά των παιδιών, την μνήμη αλλά και τη νοημοσύνη τους.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μεγαλώνει την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου. Το γεγονός αυτό βελτιώνει τη μνημονική ικανότητα ενός μαθητή κατά 20% περίπου. Παράλληλα, η έρευνα αναφέρει ότι, με το πέρασμα του χρόνου, τα μαθήματα μουσικής αύξησαν αισθητά το δείκτη νοημοσύνης των παιδιών.

Εξάλλου, αρκετές επιστημονικές έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου βελτιώνει εν γένει τη συμπεριφορά ενός παιδιού μέσα στην κοινωνία. Με δεδομένα τα ευεργετικά αποτελέσματα της μουσικής, η νέα μελέτη επισημαίνει την ανάγκη το κράτος να ενθαρρύνει τη δωρεάν μουσική παιδεία και να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους μαθητές να μάθουν ένα μουσικό όργανο.

πηγή: enet.gr

Posted on Σεπτεμβρίου 24, 2009, in μουσική. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα πολλαπλά οφέλη της εκμάθησης μουσικού οργάνου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: