Δανία: εγκαίνια στο μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο του κόσμου

picture.αιολικό πάρκο

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, μια εγκατάσταση με 91 ανεμογεννήτριες που καταλαμβάνει έκταση 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εγκαινιάστηκε στη Βόρεια Θάλασσα, 30 χλμ από τις δυτικές ακτές της Δανίας. Το πάρκο Horns Rev 2 θα καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 200.000 νοικοκυριών, ανακοίνωσε η δανική εταιρεία ενέργειας Dong Energy. Οι ανεμογεννήτριες, κατασκευής της Siemens, έχουν συνολική ισχύ 2,3 Megawatt.

Είναι η μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική εγκατάσταση τόσο ως προς τον αριθμό των ανεμογεννητριών όσο και ως προς την έκταση, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Horns Rev 2, κόστους 469 εκατ. ευρώ, είναι το ένατο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στη Δανία από το 1991.

Στα εγκαίνια παρέστη ο ο πρίγκιπας της Δανίας Φρέντερικ καθώς και η υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Κόνι Χεντεγκαάρντ, η οποία σημείωσε ότι το έργο «επισφραγίζει τη θέση της Δανίας ως παγκόσμιου πρωταθλητή της αιολικής ενέργειας».

Οι ανεμογεννήτριες καλύπτουν σήμερα το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία.

πηγή: freecity.gr

Posted on Σεπτεμβρίου 18, 2009, in περιβάλλον. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δανία: εγκαίνια στο μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο του κόσμου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: