Ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο VW E-Up

picture.vw e-up

  • Η γερμανική εταιρία θα το «ρίξει» στην αγορά το 2013
  • Έχει έξυπνη διάταξη που θυμίζει το Toyota iQ
  • Εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει έως και 80 PS
  • Οι μπαταρίες του επαναφορτίζονται πλήρως σε 5 h

Εδώ και καιρό η VW έχει κάνει έκδηλη την πρόθεσή της να βγάλει στην παραγωγή το μικρό Up!. Αυτό που δεν μας είχε πει μέχρι τώρα είναι πως δύο χρόνια μετά θα λανσάρει και ηλεκτροκίνητη έκδοση. To πρωτότυπο E-Up! φιγουράρει αυτές τις μέρες στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και κερδίζει τις εντυπώσεις με την σχεδίαση και την κόμπακτ συσκευασία του.
Συγκεκριμένα, το μήκος του φτάνει τα 3,19 μέτρα ενώ στο εσωτερικό υπάρχει έξυπνη διάταξη καθώς το κάθισμα του συνοδηγού βρίσκεται 50 mm πιο μπροστά προς όφελος των χώρων. Χωρά τέσσερις συνολικά επιβάτες και ο χώρος αποσκευών αυξομειώνεται από τα 85 στα 180 lt. Όταν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων πέσουν τότε η χωρητικότητα αυξάνεται στα320 lt.
To E-Up! εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 53 PS αλλά η μέγιστη απόδοσή του μπορεί να φτάσει τους 80 PS. Τα 0-100 km επιτυγχάνονται σε 11,3 sec ενώ το κοντέρ μπορεί να δείξει έως και 135 km/h. Το συνολικό βάρος του αμαξώματος φτάνει τα 1.085 kg ενώ οι μπαταρίες λιθίου χρειάζονται περίπου 5 h για να επαναφορτιστούν πλήρως με σπιτικό ρεύμα.

πηγή: protothema.gr

picture.vw e-up2

picture.vw e-up3

Posted on Σεπτεμβρίου 16, 2009, in περιβάλλον, αυτοκίνηση. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο VW E-Up.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: